Pàgines

  • CASA ESTEVE

  • CASA VILADOMS

  • BODEGA MARQUÉS DE CARRIÓN

15.10.13

Ajuts per a la rehabilitació energètica d'edificis existents

Per tal de promoure actuacions integrals que afavoreixin la millora de l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables en el parc d'edificis existents del sector residencial el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), posa en marxa un programa específic d'ajudes i finançament, dotat amb 125 milions d'euros.
Exemple d'aïllament per l'exterior amb l'incorporació d'una façana ventil·lada

Objecte
Incentivar i promoure la realització d'actuacions integrals que afavoreixin l'estalvi energètic, la millora de l'eficiència energètica i l'aprofitament de les energies renovables en els edificis existents del sector residencial (ús habitatge i hoteler).

Beneficiaris

Podran ser beneficiaris de l'ajuda d'aquest Programa:
  1. Les persones físiques i jurídiques propietàries d’edificis d’ús residencial (ús hoteler i ús vivenda).
  2. Les comunitats de propietaris o les agrupacions de comunitats de propietaris d’edificis residencials d’ús vivenda.
  3. Els propietaris de vivendes unifamiliars o propietaris únics d’edificis de vivendes que reuneixin els requisits establerts a l’article 396 del Codi Civil i no haguessin obtingut el títol constitutiu de propietat horitzontal.
  4. Les Empreses de Serveis Energètics.

Actuacions subvencionables

Les ajudes es destinaran a actuacions integrals en edificis existents del sector residencial (ús habitatge i hoteler) que afavoreixin l'estalvi energètic, la millora de l'eficiència energètica i l'aprofitament de les energies renovables, excloent-se, de manera expressa, l'obra de nova planta .
Aquestes actuacions s'hauran d'enquadrar en una o més de les tipologies següents:
  1. Millora de l’eficiència energètica de l’envolvent tèrmic.
  2. Millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques i d’il·luminació.
  3. Substitució d’energia convencional per biomassa en les instal·lacions tèrmiques.
  4. Substitució d’energia convencional per energia geotèrmica en les instal·lacions tèrmiques.
Les actuacions objecte de l’ajut han de millorar la qualificació energètica total de l’edifici en, almenys, 1 lletra mesurada en l’escala d’emissions de diòxid de carboni (kg CO2/m2 any), respecte a la qualificació energètica inicial de l’edifici. Aquesta millora en la seva qualificació podrà obtenir-se mitjançant la realització d’una tipologia d’actuació o d’una combinació de diverses.

Import de l'ajut

El tipus d'ajuda variarà en funció de l'actuació, entre subvencions econòmiques directes i préstecs reemborsables a un interès d'Euribor + 0%.

Termini de sol·licitud

Es poden presentar les sol·licituds del 2 d’octubre de 2013 fins el 30 d’octubre de 2015.

Més informació

Resolució de 25 de setembre de 2013, de la Secretaria d'Estat de Energia, per la qual es publica la de 25 de juny de 2013, del Consell de Administració de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia, per la qual s'estableixen les bases reguladores i convocatòria del programa d'ajudes per a la rehabilitació energètica d'edificis existents del sector residencial (ús habitatge i hoteler).